Vedeli ste, že v bytových domoch je potrebné pravidelne vykonávať rôzne odborné prehliadky a kontroly (revízie) mnohých zariadení, ktoré sa v dome nachádzajú? Máte vo svojej nehnuteľnosti všetky potrebné revízie vykonané načas a zároveň aj odstránené nedostatky z nich vyplývajúce?

Tempos zabezpečuje všetky činnosti spojené s výkonom revízií a zároveň zabezpečí aj vykonanie odstránenia nedostatkov, aby bolo o Vašu nehnuteľnosť dobre postarané.

Starostlivosť o nehnuteľnosti formou zmluvného poskytovania služieb týkajúcich sa správy domov, bytov, nebytových priestorov a objektov je zodpovedným a náročným poslaním, ktorého rozsah a povinnosti sú definované aj slovenskou vecne príslušnou legislatívou.

Jednou z mnohých povinností správcu bytových domov je zabezpečovať vykonávanie revízií vyhradených technických zariadení (VTZ)  a zabezpečovať vykonávanie odstraňovania nedostatkov, ktoré z nich vyplývajú v lehotách definovaných zákonmi.

Výťahy, elektronická požiarna signalizácia, elektrické zariadenia, plynové zariadenia, vzduchotechnika, dieselagregát, záložné zdroje (UPS), automatické tlakové stanice (ATS), požiarne uzávery, ale napríklad aj preventívne protipožiarne prehliadky či deratizácia, to všetko by mal mať zodpovedný a spoľahlivý správca objektu pod kontrolou.

Z hľadiska facility manažmentu sa vyhradené technické zariadenia nachádzajú v bytových domoch, polyfunkčných objektoch a administratívnych budovách a zodpovedným za vykonávanie revízií je správca nehnuteľnosti alebo spoločenstvo vlastníkov.

Nevykonávanie, nedostatočne preukázateľné vedenie alebo zanedbanie vykonávania týchto povinností môže mať vážne nielen právne a finančné následky, ale môže byť ohrozená najmä bezpečnosť vlastníkov nehnuteľností v daných objektoch.

Tempos v rámci poskytovania svojich služieb ponúka klientom aj manažment revízií VTZ, odborných prehliadok, skúšok a kontrol.

Využitím našich služieb budete mať evidované všetky vykonané aj plánované revízie a zastrešený proces odstránenia z nich plynúcich nedostatkov vrátane podrobného reportingu, ktorý Vám poskytne prehľad aj o nákladových položkách (hodnota revízií a aj výška nákladov za odstránenie nedostatkov).

Ako v praxi vyzerá outsourcing manažmentu vyhradených technických zariadení na Tempos?

Čo pre vás zabezpečíme?

 
 

Vedenie evidencie vykonávaných revízií vyhradených technických zariadení samostatne pre každý objekt

Evidenciu revízií vyhradených technických zariadení vykonávame v informačnom systéme kvalitného slovenského softvérového dodávateľa. Je to značkový bezpečný modulárny systém, pre ktorý jeho administrátor neustále sleduje a upgraduje vývoj požiadaviek na trhu a legislatívne zmeny.
Tento systém okrem iného automaticky upozorňuje, ak niektorá revízia nebola vykonaná v zákonnej lehote a je „po termíne“, čo znamená, že precízne vedenou evidenciou by sa nemalo stať, že sa na niektorú odbornú prehliadku zabudne. A nielen to, sledovať sa v tomto systéme dajú aj akékoľvek služby a povinné úkony, napríklad výmeny vodomerov.

Ako to procesne prebieha:

  • vstupné oboznámenie sa s objektom, pre ktorý sa evidencia revízií bude viesť
  • prevzatie všetkých najaktuálnejšie vykonaných revíznych správ, protokolov a inej dokumentácie potvrdzujúcej povinnosť vykonávať revíziu v legislatívne určených termínoch
  • založenie objektu do elektronickej evidencie vytvorením samostatnej špecifikácie pre každú revíziu, ktorú je potrebné v objekte vykonávať:
    -  názov revízie, odbornej prehliadky a skúšky
    -  nastavenie legislatívne určenej lehoty vykonávania
    -  zaevidovanie dátumu poslednej vykonanej revízie
    -  nahratie skenu protokolu z tejto revízie
  • zabezpečovanie kontinuálneho objednávania každej revízie s mesačným predstihom:
    - vyžiadanie cenových ponúk od potenciálnych dodávateľov
    - postúpenie cenových ponúk kompetentnému zástupcovi správcu objektu
    - odoslanie objednávky podľa vyjadrenia správcu objektu
  • evidencia protokolov z vykonaných revízií
    -  vyžiadanie protokolu z vykonanej revízie podľa objednávky od dodávateľa
    -  preverenie, či v rámci vykonanej revízie boli zistené nedostatky, závady
  • evidencia závad z revízií a odborných prehliadok
    -  zapísanie každej zistenej závady do elektronickej evidencie
 
 
Výhody
  • zaevidovanie a prehľad o všetkých vykonaných a plánovaných revíziách v inteligentnom elektronickom systéme
  • zaevidovanie a prehľad o všetkých nedostatkoch, ktoré je potrebné riešiť.
  • automatické sledovanie termínov vykonávania
  • všetky revízne protokoly v elektronickej podobe okamžite dostupné bez potreby prácneho vyhľadávania v šanónoch alebo archíve
  • podklad do plánu opráv.
 
 

Riešenie odstránenia nedostatkov a závad z revízií

Podstatou vykonávania odborných prehliadok VTZ  v pravidelných intervaloch je kontrolovať ich technický stav, spoľahlivosť ich prevádzky, má to zásadný vplyv na bezpečnosť ľudí, ktorý zariadenie používajú. Z toho vyplýva, že ak odborne spôsobilá osoba alebo organizácia zistí pri vykonávaných revíziách závady a nedostatky, ktoré sú v rozpore s príslušným legislatívnym ustanovením, je zodpovedný subjekt konajúci v mene vlastníkov nehnuteľností povinný zabezpečiť ich odstránenie.
V rámci manažmentu revízií v Tempose postupujeme tak, že na každú zistenú protokolárnu závadu alebo nedostatok vyžiadame od potenciálnych dodávateľov cenové ponuky na ich odstránenie, predložíme ich kompetentnému zástupcovi správcu objektu na schválenie a zabezpečíme objednanie prác podľa pokynu.
Po vykonaní prác / odstránení závad zaevidujeme protokol, faktúru alebo potvrdenie o vykonaní prác do elektronickej evidencie.

 
 
Výhody
  • naplnenie legislatívnych povinností
  • kontinuálne sledovanie technického stavu daného zariadenia alebo jeho komponentov
  • podklad do plánu opráv.
 
 

Vedenie evidencie nákladov spojených s vykonávaním revízií a odstraňovaním nedostatkov z nich

V rámci manažmentu revízií majú naši klienti podrobný prehľad o všetkých nákladových položkách spojených s ich vykonávaním. V rámci elektronickej evidencie je v informačnom systéme v ktorom pracujeme, vytvorený priestor na zaznamenanie celkového nákladu za vykonanú revíziu a jednotlivo pre každú jednu zistenú závadu.

 
 
Výhody
  • podklad do vyúčtovania nákladov a do plánu opráv, ktoré správca predkladá vlastníkom nehnuteľností v dome alebo objekte
  • podklad pre predpokladaný rozpočet nákladov do budúcich období
  • podklad pre optimálne nastavenie tvorby fondu opráv.
 
 

Reporting

Našim klientov zasielame na mesačnej báze reporty v excel tabuľke.
a) prehľad o vykonaných revíziách v uplynulom mesiaci (t.j. napr. v apríli report za obdobie 1.3. – 31.3.)
b) prehľad o plánovaných revíziách na nasledujúce tri mesiace (v apríli prehľad na obdobie 1.4. – 30.6.)

V jednotlivých stĺpcoch reportu sú informácie ako názov objektu, názov revízie, dátum dokedy je daná revízia platná, názov dodávateľa, ale aj cena danej revízie, či boli zistené závady, kedy boli odstránené, za akú cenu a názov dodávateľa, ktorý ich odstraňoval.

 
 
Výhody
  • report je automaticky generovaný z evidenčného systému, v ktorom agendu revízií vedieme, čiže všetky podstatné evidované informácie sú v ňom obsiahnuté
  • prehľadnosť - excel umožňuje pohodlne filtrovať podľa požadovaných kritérií
  • možnosť vygenerovania reportu vykonaných revízií za akékoľvek vybrané obdobie. v rámci vedenia tejto evidencie.
 
 

Protokolárne odstraňovanie niektorých nedostatky a závady z revízií

Vzhľadom na to, že Tempos sa dlhodobo orientuje a pôsobí v oblasti facility manažmentu domácností a bytových domov, vyprofilovali sme sa v poskytovaných službách na spoľahlivého dodávateľa odbornej súčinnosti v mnohých prospešných detailoch.
Naši klienti na nás smerujú aj požiadavky na vykonanie odstránenia závad zistených pri odborných prehliadkach, skúškach, revíziách a profylaxiách širokého spektra vyhradených technických zariadení.

 
 
Výhody
  • široké spektrum oblastí, v ktorých Tempos závady odstraňoval
  • riešime aj detaily, na ktoré nie je z našej praxe jednoduché zohnať dodávateľa
  • spolupráca a komunikácia s revíznymi technikmi, špecialistami a odbornými dodávateľmi
 
 

Referencie

Odstránenie závad po revízii elektrických zariadení

15.09.2024 Bytový dom

Správcovská spoločnosť, pre ktorú vykonávame rôzne práce súvisiace s výkonom správy bytových domov, nás požiadala o zabezpečenie odstránenia závad zistených pri odbornej prehliadke a skúške elektri

Zobraziť realizáciu

Odstránenie závad po protipožiarnej prehliadke

15.09.2024 Bytový dom

Súčasťou poskytovania našich služieb v rámci manažmentu revízií vyhradených technických zariadení je aj zabezpečenie odstránenia závad a nedostatkov zistených pri revíziách a kontrolách.

Zobraziť realizáciu

Revitalázia regulačnej skrine pre domové prípojky plynu

15.09.2024 Bytový dom

V TeMPOSe pravidelne zabezpečujeme odstraňovanie závad a nedostatkov zistených pri rôznych odborných prehliadkach a kontrolách vyhradených technických zariadení.

Zobraziť realizáciu

Odstránenie závad po profylaxii dieselagregátu

TeMPOS sa v rámci svojich činností venuje aj manažmentu, ktorý súvisí s prevádzkou vyhradených technických zariadení v bytových domoch.

Zobraziť realizáciu

Montáž samozatváračov na požiarnych dverách

15.09.2024 Bytový dom

Spoločnosť TeMPOS Slovensko okrem bežnej údržby a opráv v domácnostiach, rodinných domoch a bytových domoch spoľahlivo zabezpečuje aj odstraňovanie závad a nedostatkov zistených pri rôznych typov o

Zobraziť realizáciu
 

Kontaktujte nás

Zaujali vás nami ponúkané služby?
Zanechajte nám svoje kontaktné údaje a náš obchodný team vás bude kontaktovať.